Kiwi experience del 2, sista delen.

Langesen sist, mycket att beratta om. Sen forra gangen har vi akt till Queenstown dar det finns massor att gora, allt fran lugna utflykter och vandringar till 134m Bungy-jump och liknande adrenalin-pumpande aktiviteter. Just Bungy-jumpet var det vi bestamde oss for att gora och shit vad laskigt det var! Men otroligt haftigt! Fallet var 134 meter, vilket gor det till det tredje hogsta i varlden. Man faller fritt i 8 sekunder for att sen bromsas av repet. Vi har ocksa gatt tva tuffa runder frisbee-golf som bada ganger slutade med att Niklas fick sta for fikat. 

Efter Q-town har vi avvikit lite fran den mest turist-tata rutten och akt en svang i de sydligaste trakterna av landet. Vi har varit i Dunedin dar vi gick uppfor varldens brantaste allmanna gata och besokte chokladfabriken som ligger dar.
Vi var dar i tre dagar och akte sen vidare soderut och pa vagen gjorde vi manga sma fina stopp. Vi sag sjolejon, pingviner, vattenfall och var i det sydligaste samhallet i landet, bara 4800km fran sydpolen!
Nasta anhalt var Milford Sound men pa vag dit bestamde vi oss for att gora ett special-avhopp och stannade en natt i Te Anau. En valdigt fin by som lag vid NZs nast storsta sjo och ar det sista storre samhallet innan den 1,2 miljoner hektar stora varldsarvslistade nationalparken Fiordland tar vid. I Te Anau hyrde vi cyklar och cyklade en runda i det stralande host-vadret.
Milford Sound ar det mest besokta turistmalet i landet och ar framrostat till en av varldens tio finaste platser. Det ar en fjord som tranger in fran Tasmanska havet och ur fjorden reser sig berg som ar upp till 1800m hoga, en valdigt maktig syn!



     






Next: China



Kiwi Experience del 1

En och en halv vecka med buss pa sydon har nu gatt, och som det har gatt. Vi har redan varit i Christchurch, Kaikoura, Nelson, Westport, Lake Mahinapue, Franz Josef och just nu befinner vi oss i Wanaka. Som ni forstar har vi haft fullt upp, en del bussresande och en hel del annat.
Christchurch var ingen hit, trakigt nog. Pa grund av jordbavningen var hela city avstangt, vi lyckades inte ens hitta ett stalle att ata lunch pa. Lite av en spokstad kandes det som. Vi beslutade oss darfor for att ta bussen darifran ganska snabbt och begav oss till Kaikoura, ett litet kustsamhalle dar man kan se valar och delfiner och en del annat. Nasta anhalt var Nelson, Nya Zeelands geografiska mittpunkt. Trevligt stad med fint vader, lite italienskt-inspirerat. Dar fanns dessutom ett svenskt cafe som dagen till ara salde semlor, tyvarr var vi sent ute och dessa delikatesser fran fjarran var darfor slutsalda sa det fick bli var sin chokladboll. Nasta dag var det Westport som var malet, pa vagen dit stannade vi dock och tog en ridtur.
Och sa till veckans hojdpunkt, isklattringen pa Franz Josef-glaciaren. Det var sjukt kul och riktigt svart, bade fysiskt och tekniskt. Med hjalp av isyxor och skor med 4cm spikar var tanken att vi skulle klattra upp for vaggar av is. Det sag ganska latt ut nar guiderna visade hur man skulle gora men nar det sen var dags for oss att ge oss upp visade det sig inte vara fullt sa enkelt. Idag har vi traningsvark i rygg, armar, nacke och ben. Om det funnits glaciarer hemma hade vi helt klart gjort det igen och ofta!
   
   


RSS 2.0