Kiwi Experience del 1

En och en halv vecka med buss pa sydon har nu gatt, och som det har gatt. Vi har redan varit i Christchurch, Kaikoura, Nelson, Westport, Lake Mahinapue, Franz Josef och just nu befinner vi oss i Wanaka. Som ni forstar har vi haft fullt upp, en del bussresande och en hel del annat.
Christchurch var ingen hit, trakigt nog. Pa grund av jordbavningen var hela city avstangt, vi lyckades inte ens hitta ett stalle att ata lunch pa. Lite av en spokstad kandes det som. Vi beslutade oss darfor for att ta bussen darifran ganska snabbt och begav oss till Kaikoura, ett litet kustsamhalle dar man kan se valar och delfiner och en del annat. Nasta anhalt var Nelson, Nya Zeelands geografiska mittpunkt. Trevligt stad med fint vader, lite italienskt-inspirerat. Dar fanns dessutom ett svenskt cafe som dagen till ara salde semlor, tyvarr var vi sent ute och dessa delikatesser fran fjarran var darfor slutsalda sa det fick bli var sin chokladboll. Nasta dag var det Westport som var malet, pa vagen dit stannade vi dock och tog en ridtur.
Och sa till veckans hojdpunkt, isklattringen pa Franz Josef-glaciaren. Det var sjukt kul och riktigt svart, bade fysiskt och tekniskt. Med hjalp av isyxor och skor med 4cm spikar var tanken att vi skulle klattra upp for vaggar av is. Det sag ganska latt ut nar guiderna visade hur man skulle gora men nar det sen var dags for oss att ge oss upp visade det sig inte vara fullt sa enkelt. Idag har vi traningsvark i rygg, armar, nacke och ben. Om det funnits glaciarer hemma hade vi helt klart gjort det igen och ofta!
   
   


Kommentarer
Postat av: FM och FF på Granlunda

Vilket land! Vulkaner i norr och glaciärer i söder.

Ser lite läskigt ut. Vi följer era vidare äventyr

med spänning och väntar otåligt på Kiwi Experience

del 2.

Här i Skåne börjar våren kännas så smått, + 15 på

dagen, men fortfarande inget grönt. Kramar.

2011-04-03 @ 09:35:22
Postat av: Lill kusinen

Fy vad häftigt det så ut när ni klättrade på glaciärerna. Jag skulle nog aldrig vågat det!!!Ha det toppen = )

2011-04-03 @ 10:05:21
Postat av: Mamma Lena

Wowvad häftigt! Niklas på hästrygg var något nytt.... Hemma är orienteringssäsongen igång för fullt, idag utan mössa o vantar! Känns som våren är här. Kramar

2011-04-03 @ 16:55:37
Postat av: Pernilla

Ser härligt ut, men har de inga större hästar i landet, den där stackaren såg ju lite liten ut?

Klättringen ser minst sagt häftig ut..!Får väl för övrigt gratulera till det fina resultatet i Ö8 på frostas tävling idag.

Jag luftade din sport-ident och testade min nya skor, funkade bra så jag behåller bägge.Kramar!

2011-04-03 @ 21:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0