Kiwi experience del 2, sista delen.

Langesen sist, mycket att beratta om. Sen forra gangen har vi akt till Queenstown dar det finns massor att gora, allt fran lugna utflykter och vandringar till 134m Bungy-jump och liknande adrenalin-pumpande aktiviteter. Just Bungy-jumpet var det vi bestamde oss for att gora och shit vad laskigt det var! Men otroligt haftigt! Fallet var 134 meter, vilket gor det till det tredje hogsta i varlden. Man faller fritt i 8 sekunder for att sen bromsas av repet. Vi har ocksa gatt tva tuffa runder frisbee-golf som bada ganger slutade med att Niklas fick sta for fikat. 

Efter Q-town har vi avvikit lite fran den mest turist-tata rutten och akt en svang i de sydligaste trakterna av landet. Vi har varit i Dunedin dar vi gick uppfor varldens brantaste allmanna gata och besokte chokladfabriken som ligger dar.
Vi var dar i tre dagar och akte sen vidare soderut och pa vagen gjorde vi manga sma fina stopp. Vi sag sjolejon, pingviner, vattenfall och var i det sydligaste samhallet i landet, bara 4800km fran sydpolen!
Nasta anhalt var Milford Sound men pa vag dit bestamde vi oss for att gora ett special-avhopp och stannade en natt i Te Anau. En valdigt fin by som lag vid NZs nast storsta sjo och ar det sista storre samhallet innan den 1,2 miljoner hektar stora varldsarvslistade nationalparken Fiordland tar vid. I Te Anau hyrde vi cyklar och cyklade en runda i det stralande host-vadret.
Milford Sound ar det mest besokta turistmalet i landet och ar framrostat till en av varldens tio finaste platser. Det ar en fjord som tranger in fran Tasmanska havet och ur fjorden reser sig berg som ar upp till 1800m hoga, en valdigt maktig syn!     


Next: ChinaKommentarer
Postat av: Perre

Låter underbart! Bungy-jump hade jag nog inte vågat, men ni är ju unga och friska..! Kul att läsa hur ni har det, hoppas ni får en trevlig resa mot Kina!

Många kramar

P

2011-04-15 @ 07:56:20
Postat av: Mamma Lena

Bungyjump, cykel och sjölejon i en enda salig röra! Härligt att se era fina bilder och läsa hur ni har det och vad ni gjort. Ha en fortsatt trevlig resa mot Kina och så småningom Sverige.... Kramar till er båda.

2011-04-15 @ 08:20:08
Postat av: Fam.Mattsson

Hej Niklas

Nu har vi surfat runt och läst om hur ni surfat runt

och allt annat fantastiskt ni upplevt.NZ...verkar fantastiskt.Bungy-jump ger respekt..lycka till i Kina.

2011-04-16 @ 10:54:22
Postat av: Kusinerna Jonna o Linus

Hej på er!

Usch att ni bara vågade hoppa. Vi hade nog inte ens gått ut på plankan.. Ha d så bra. Många kraaammmaaaar från oss.

2011-04-17 @ 21:02:38
Postat av: FM och FF på Granlunda.

Såg detta fantastiska bungy-jump på TV, tänkte då

att detta vågar nog inte de här två.

Men jo minsann! Modigt.

Hoppas på en lite lugnare tid i Kina.

Välkomna hem sedan, till vår härliga svenska vår

och sommar!

2011-04-18 @ 22:10:35
Postat av: Lill kusinen

hallojsan!!!

Har precis kommit hem från cypern. Vi har inte varit lika äventyrliga som er men badat har vi verlkigen gjort = )

Hoppas nu på en trevlig Kina

2011-04-23 @ 11:45:03
Postat av: Farmor o Farfar i Karlskrona

Vilket äventyr ni har varit med om, att ni bara vågade hoppa bungy-jump, nästan man satte i halsen. Vi har precis kommit hem från Gran Canaria lite lugnare, men farfar körden playmobil. Nu längtar vi efter er. Ha det bra i Kina. Kramar

2011-04-25 @ 19:48:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0