Fraser Island

Vi ar nu tillbaka fran var lilla campingtur pa Fraser Island, varldens storsta sand-o.
Vi bodde i talt, akte 4-hjulsdrivna jeepar pa stranden och pa de "vagar" som fanns pa on. Vi besokte ett antal sjoar dar Lake McKenzie var haftigast. Allt vatten i sjon ar regnvatten och det finns inget till- eller franflode av vatten. Vattnet ar helt klart och sanden dar ar extremt finkornig, var guide berattade att man hade kunnat anvanda det till att borsta tanderna utan att det skulle skada dem. Vi akte sen till en sjo som fran borjan varit ett vattendrag men med vinden som blaser in fran havet och for med sig sand hade tappt igen floden och istallet bildat en 3km lang sandbank som stracker sig fran havet in mot land. Det finns ett antal sadana pa on och sanden begraver allt i sin vag.
Vi badade ocksa i champagne-poolerna, tva urgropningar i berget som fylldes pa med havsvatten tack vare de stora vagorna. Vi fick stranga diriktiv att inte bada i havet da det skulle leda till omedelbar dod pa grund av de starka strommarna, stora maneterna och de manga hajarna. Pa vag till campingen stannade vi vid ett stort skeppsvrak som legat dar i 70 ar och sakta forstordes av havet.
Nu ar vi i en liten hala som heter Agnes Water, vi har varit pa platsen dar Kapten Cook forsta gangen gick iland i Queensland ar 1770. Ikvall ska vi ta nattbuss som pa 14 timmar for oss upp till Townsville dar det tydligen regnar jattemycket for tillfallet, hoppas inte pa nya oversvamningar.

Kommentarer
Postat av: Farmor och farfar på Granlunda

Tack för härliga bilder och en fin reseskildring!

Tänk så mycket ni får uppleva. Blir det Stora Barriärrevet nästa, eller?

Här i Skåne har vi äntligen fått ett par soliga dagar, + 5 i söderläge.3 små lamm skuttar på backen.

Ha det bra båda! Puss och kram!

2011-03-08 @ 18:50:46
Postat av: Anonym

Det är roligt att ni får se och uppleva så mycket och att ni dela med er till oss. Hoppas att ni slipper regnet. Härhemma har vi fått lite mer vårlikt. Massor med kramar till er båda. Ha der bra.

2011-03-09 @ 21:26:51
Postat av: Lill kusinen

Ojojoj det det var många upplevelser och alla verkar otroligt fräcka. Måste vara jätte roligt. Själv så ska jag åka till Cypern om 35 dagar. Ha det gött = )

2011-03-10 @ 18:16:29
Postat av: Mamma Lena

Våren har kommit av sig igen....Snöbyar idag men vi hoppas på bättre väder i helgen. Synd att ni hamnat i översvämningsområdet i Townsville, hoppas ni löser transportbekymret upp till Cairns. Kramar till er båda!

2011-03-11 @ 15:55:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0