Roadtrip


Sadar. En veckas bilkorning pa fel sida i ett land bestaende av serpentinvagar slingrande upp och ner for berg och kullar avklarad. Det har varit en mycket intensiv vecka, vi har kort nastan 150 mil.
Forsta dagen var lite nervos, vi skulle trots allt kora pa fel sida och borja i Auckland, en stad pa 1,3 milj invanare. Ingen mjukstart har inte. Val ute pa motorvagen var det bara rakt fram som gallde eftersom vagnatet inte ar allt for utvecklat, aningen kor man norrut eller soderut i princip. Forsta anhalten var Bay of Island, en bukt med oar. Det var fint. Nasta dag korde vi till Rotorua, "the thermal hotspot". Det mesta ryker och luktar lite illa dar, marken bubblar och svaveldimman ligger tat. Vi sag gejsrar, kokande vattenpolar, bubblande lera och kiwi (en fagel, inte frukten). Darefter bar det ivag soderut till ett snabbstopp i Taupo, men innan vi var framme hade vi fatt ett insidertips om en liten varm a som skulle vara skon att bada i (vi hade varit utan varmvatten i 4 dagar vid detta laget). Forutom lukten var det fantastiskt! Duggregn och under 20 grader i luften men vattnet var skona 35-40 grader. Val i Taupo spanade vi in Huka Falls och Craters of Moon (mer bubblande lera och svavelrok). Vart huvudmal med dagens resa var Whakapapa Village som ligger i Tongariro National Park dar vi den fjarde dagen gjorde en vandring pa cirka 5 h. I parken finns det 3 aktiva vulkaner, den ena ar Mount Doom i Sagan Om Ringen. Det var lite jobbigt med tanke pa att halften av vandringen gick uppfor men vi hade klart och fint vader som gjorde att vi fick en fantastisk utsikt. Vi vandrade fran var camping till Upper Tama Lake som ligger knappt 500 hojdmeter over campingomradet. Vi somnade ovaggat den kvallen.
Sen blev det ny dag som hade nya utmaningar i form av Black Water Rafting i Waitomo Caves. Black Water Rafting innebar att man aker pa ett uppblasbart dack nere i grottorna, hoppar ut for underjordiska vattenfall, kollar pa lysmaskar och fryser lite om handerna. Vi uppskattar vattentemperaturen till 13 grader, max! (Vi hade vatdrakt) Sen var det dags att lamna in var fina bil som gatt som ett skott genom landet. Imorgon far vi vidare till den sodra on for nya aventyr.
   


Kommentarer
Postat av: Mamma Lena

Oj så mycket ni har hunnit på en vecka!! Härliga bilder och trevligt berättat - kul att kunna följa era förehavanden direkt på nätet. Lycka till på ert nya resmål! Kramar - Mamma Lena

2011-03-25 @ 11:17:46
Postat av: Farmor o Farfar i Karlskrona

Vilka härliga äventyr ni få vara med om. Fina vyer.

Dessa promenader har stärkt er kondition. Hoppas fortsatt fin resa. Vi ser fram mot nästa anhalt.

Kramar från farmor o farfar

2011-03-25 @ 11:52:09
Postat av: Perre

Undertecknad instämmer med ovanstående skribenter. Skönt att höra att ni har det bra och kul att se att det finns folk som tar sig an upptäckandet här i världen medan andra sitter och försöker förstå det som andra redan har upptäckt (jag är inte tentabitter..) Sköt om er och fortsätt njuta av livet! :)

Många kramar

2011-03-25 @ 14:12:03
Postat av: Pappa och Mamma

Idag har vi fikat ute för första gången i år. Det behövdes inte ens några ytterkläder. Det betyder att det går mot varmare tider och att ni snart kommer hem! Saknar er båda jättemycket! Ha det bra, Kram!

2011-03-26 @ 19:40:31
Postat av: FM och FF på Granlunda

Vilka äventyr! Blir något att minnas framöver.

Fina bilder, bra reseskildring, vi följer med

på kartan. Fortsatt trevlig resa!

Kramar från oss på Granlunda.

2011-03-27 @ 11:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0